Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

Fotovoltaïsche zonne-energie

Sectorfederaties richten PV CYCLE BELGIUM op voor de aanvaardingsplicht van afgedankte zonnepanelen

Op 1 juli 2016 treedt de milieubijdrage voor fotovoltaïsche zonnepanelen (milieubijdrage PV) in België in werking, waardoor de inzameling, recycling en financiering van afgedankte zonnepanelen verplicht wordt voor de lokale fabrikanten, invoerders en distributeurs van zonnepanelen.

Alle sectorfederaties (PV-Vlaanderen, Eloya, Fedelec, Nelectra en de groothandelsfederatie FEE) hebben daarvoor samen PV CYCLE BELGIUM opgericht. Dat is het nieuwe collectief systeem dat het beheer, de inzameling en de verwerking organiseert van afgedankte fotovoltaïsche zonnepanelen en de PV-sector "ontzorgt".

Een zichtbare milieubijdrage zal vanaf die datum van toepassing zijn op elk nieuw verkocht zonnepaneel. Daarmee wordt de inzameling en verwerking van afgedankte zonnepanelen nu en in de toekomst gegarandeerd.
De duidelijkheid over de milieubijdrage PV biedt aan de bedrijven en consumenten het volste vertrouwen in de milieuvoordelen van zonnepanelen: ook na hun lange levensduur worden ze gerecycleerd tot nuttige materialen.

Meer informatie:

Info voor PV-bedrijven:

Zonnepanelen: terug in de spots

Om over 5 jaar de doelstellingen voor groene energie te halen, is het hoog tijd om zonnepanelen terug meer in de spots te plaatsen: zonder zon halen we het immers niet.

Lees meer in het gezamenlijk persbericht van PV-Vlaanderen, Fedelec en de Vlaamse Confederatie Bouw

Zonnepanelen: maak zelf groene stroom


 zonnepanelen                   omvormer           terugdraaiende teller      groene stroom

Voordelen

duurzame energie     levensduur > 25 j          stevig en veilig              recycleerbaar

Meer weten? Klik op de icoontjes