Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

Fotovoltaïsche zonne-energie

Studiedag "Smart PV" 10 dec. 2015

Op donderdag 10 december organiseert PV-Vlaanderen vanaf 13u30 een studienamiddag over “Smart PV” in het auditorium van het KBC-hoofdkantoor aan de Havenlaan in Brussel. Deze studiedag staat open voor zowel leden als niet-leden.

De studienamiddag geeft een overzicht van de puzzelstukken voor de slimme toepassing van zonnestroom. Hoe kunnen fotovoltaïsche zonnepanelen in combinatie met diverse opslagtechnieken bijdragen aan een betrouwbaar netbeheer? Welke combinaties met duurzame warmte, opladen van elektrische wagens? Hoe moeten slimme PV-tarieven eruit zien?

We sluiten de studiedag af met een debat over “De puzzel van een slim PV beleid”.

Meer informatie: bekijk het programma

Inschrijven kan via dit inschrijfformulier.

Zonnepanelen blijven interessant

Zonnepanelen blijven meer dan ooit een interessante keuze voor een stabiele stroomprijs die aanzienlijk lager ligt dan het stijgende verbruikstarief.

Lees meer in het persbericht van PV-Vlaanderen

Zonnepanelen leveren ook een belangrijke bijdrage aan het afremmen van de klimaatopwarming. Dit filmpje van de krant The Guardian toont het kort en krachtig.

Nieuw prosumententarief van 1/7/2015 tot 31/12/2016

UPDATE: Vandaag 2 oktober schrijven diverse kranten dat de VREG het prosumententarief terug wil afvoeren. Dat is een journalistiek misverstand: er is op korte termijn geen wijziging gepland, wel in het kader van de geplande hervorming van de distributietarieven (zie hieronder). De VREG heeft via een persbericht gereageerd op de krantenartikels.

Op 19 december keurde de Vlaamse regulator VREG de nieuwe distributietarieven van de netbeheerders goed. Vanaf januari 2015 gelden er nieuwe distributienettarieven, voor een periode van 2 jaar (2015-2016) - een soort van overgangstarief. Daarin is vanaf juli 2015 de invoering voorzien van een apart nieuw aanvullend capaciteitstarief voor prosumenten met terugdraaiende teller tot 10 kW. Het gaat daarbij vooral om PV-installaties, zowel bestaande als nieuwe.

Tegen begin 2018 wil de VREG de tariefstructuur grondig hervormen. De sectorvereniging PV-Vlaanderen dringt aan op constructief overleg daarover en de VREG heeft dit al toegezegd.
Meer informatie:

Heeft u vragen over de netvergoeding, contacteert dan de gratis infolijn van de Vlaamse Overheid: 1700!

 Zonnepanelen: maak zelf groene stroom


 zonnepanelen                   omvormer           terugdraaiende teller      groene stroom

Voordelen

duurzame energie     levensduur > 25 j          stevig en veilig              recycleerbaar

Meer weten? Klik op de icoontjes