Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

Fotovoltaïsche zonne-energie

Vlaams Energieplan 2020: 6,4 miljoen extra zonnepanelen

De Vlaamse regering keurde op vrijdag 8 juli een conceptnota goed met aangepaste subdoelstellingen voor hernieuwbare energie, om de doelstellingen voor 2020 te realiseren. De subdoelstelling voor fotovoltaïsche zonne-energie stijgt met 31% in vergelijking met de vorige cijfers.

Hiervoor voorziet het Energieplan 2020 een groei met in totaal 6,4 miljoen zonnepanelen. Dit komt overeen met 1 600 000 kW aan PV-installaties. Per jaar rekent men op een aangroei met  33.161 particuliere kleine installaties op particuliere daken, 737 middelgrote installaties en 177 grote installaties. De jaarlijkse totale marktgroei zou 320 000 kW moeten bereiken (1,6 miljoen kW over 5 jaar).

Meer cijfers zijn terug te vinden in de presentatie Energieplan 2020

PV-Vlaanderen en ODE verwelkomen Zonneplan van minister Tommelein

Vandaag keurde de Vlaamse Regering het Zonneplan goed, een initiatief van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.
PV-Vlaanderen en ODE verwelkomen het nieuwe Zonneplan dat een reeks concrete maatregelen oplijst die zonnepanelen een stevige duw in de rug moeten geven.

Meer informatie:

Presentatie Zonneplan

Zonneplan

Persbericht van ODE en PV-Vlaanderen

Sectorfederaties richten PV CYCLE BELGIUM op voor de aanvaardingsplicht van afgedankte zonnepanelen

Op 1 juli 2016 treedt de milieubijdrage voor fotovoltaïsche zonnepanelen (milieubijdrage PV) in België in werking, waardoor de inzameling, recycling en financiering van afgedankte zonnepanelen verplicht wordt voor de lokale fabrikanten, invoerders en distributeurs van zonnepanelen.

Alle sectorfederaties (PV-Vlaanderen, Eloya, Fedelec, Nelectra en de groothandelsfederatie FEE) hebben daarvoor samen PV CYCLE BELGIUM opgericht. Dat is het nieuwe collectief systeem dat het beheer, de inzameling en de verwerking organiseert van afgedankte fotovoltaïsche zonnepanelen en de PV-sector "ontzorgt".
Een zichtbare milieubijdrage zal vanaf die datum van toepassing zijn op elk nieuw verkocht zonnepaneel. Daarmee wordt de inzameling en verwerking van afgedankte zonnepanelen nu en in de toekomst gegarandeerd.

Meer informatie:

Info voor PV-bedrijven:

Zonnepanelen: maak zelf groene stroom


 zonnepanelen                   omvormer           terugdraaiende teller      groene stroom

Voordelen

duurzame energie     levensduur > 25 j          stevig en veilig              recycleerbaar

Meer weten? Klik op de icoontjes