Ode
O(DE)ntmoeting over e-mobility, het elektriciteitsnet en hernieuwbare energie

O(DE)ntmoeting over e-mobility, het elektriciteitsnet en hernieuwbare energie

28 oktober 2021

Met Anne Delanote en Peter Van Strydonck van Fluvius

24 november 15u30 tot 16u30 via Teams webinar

Als netwerkorganisatie is ODE dit jaar gestart met een nieuwe formule, de O(DE)ntmoetingen. Zo wilden we kansen blijven creëren om onze leden te informeren en ze te inspireren, ook in tijden van covid-19 en (semi-)lockdowns. Als bedrijvenfederatie zijn we heel de tijd bezig met verbinden: door meer interactie tussen onze technologieplatformen, door nieuwe thema’s aan te boren die vaak cross-platform belang hebben, door te interageren met andere organisaties in ons werkveld en door actief verbanden te smeden.

Het doel van de O(DE)ntmoetingen is om bij te dragen aan deze doelstelling is door gesprekken op te zetten met externe experten die inhoudelijk invulling geven aan nieuwe (maar ook aan bekende) thema’s die relevant zijn voor hernieuwbare energie. Elke maand zoeken we een interessante spreker (of sprekers) die een relevant topic voor de hernieuwbare energiewereld kan toelichten. We laten die spreker aan het woord gedurende ongeveer een half uur en dan is er ruimte voor vragen en discussie. In één uur steek je zo heel wat op. Zelfs nu de lockdowns (hopelijk) achter de rug zijn, blijft de formule zeer populair.

Deelname is op vrijblijvende basis. We schrijven een brede doelgroep aan: de leden van de ODE RvB, van de andere Energy Hub-organisaties (FEBEG, EDORA, Flux50, BOP,…) en een brede kring van ODE-stakeholders. De uitnodigingen mogen zeker worden doorgestuurd naar potentieel geïnteresseerde mensen binnen uw organisatie.

Op 24 november zullen Anne Delanote en Peter Van Strydonck van Fluvius van 15u30 tot 16u30 via Teams webinar hun inzichten delen over de impact die e-mobility heeft op het elektriciteitsnet. Kunnen de uitdagingen aangepakt worden door smart charging? Door laadpleinen te koppelen aan lokale productie met hernieuwbare energie? Hoe zien ze de toekomst van solar carports? En welke rol speelt energieopslag in het verhaal? Zullen we die vloot EVs kunnen inschakelen als een flexibiliteitsfactor? En wat is de toekomst van Vehicle2grid?

Interesse? Schrijf je in via deze link