Ode
Rapport Renewables 2021 van IEA: analyse en vooruitzichten tot 2026

Rapport Renewables 2021 van IEA: analyse en vooruitzichten tot 2026

23 december 2021

Renewables 2021 is de primaire analyse van het IEA over de sector, gebaseerd op het huidige beleid en de marktontwikkelingen. Er wordt een prognose gemaakt van het gebruik van hernieuwbare energietechnologie├źn in elektriciteit, vervoer en warmte tot 2026, terwijl ook de belangrijkste uitdagingen voor de sector worden onderzocht en belemmeringen voor een snellere groei in kaart worden gebracht.

Hernieuwbare energiebronnen vormen de ruggengraat van elke energietransitie om tot een "nuluitstoot" te komen. Nu de wereld steeds meer afstapt van fossiele brandstoffen die koolstof uitstoten, is inzicht in de huidige rol van hernieuwbare energiebronnen in het koolstofarm maken van meerdere sectoren essentieel om een soepele overgang naar nuluitstoot te garanderen.

Hoewel hernieuwbare energiebronnen tijdens de Covid-19-crisis in een hoog tempo zijn ontplooid, staan zij voor nieuwe kansen en uitdagingen. In het rapport van dit jaar wordt een overzicht gegeven van de huidige beleids- en marktdynamiek en wordt de recente stijging van de energie- en grondstoffenprijzen in de juiste context geplaatst. Naast gedetailleerde marktanalyses en -prognoses wordt in Renewables 2021 ook aandacht besteed aan trends zoals opslag, de productie van waterstof uit hernieuwbare elektriciteit, stimuleringspakketten, biobrandstoffen voor de luchtvaart en verwarming van woningen.

Lees meer