Ode
Wereld zal tegen 2023 meer dan een triljoen watt aan schone energie hebben geïnstalleerd

Wereld zal tegen 2023 meer dan een triljoen watt aan schone energie hebben geïnstalleerd

29 oktober 2018

Volgens het IEA zou de wereld de komende vijf jaar meer dan een triljoen watt aan hernieuwbare energie kunnen installeren, meer dan huidige capaciteit van de Europese Unie (EU).

Zelfs in zijn meer conservatieve centrale voorspelling, voorspelt het bureau dat de wereldwijde capaciteit voor hernieuwbare energie met een terawatt zal groeien, aangedreven door een boom aan zonne-energie-installaties en een meer aansluitend overheidsbeleid.

Energie van zon, wind en waterkracht zal gas en steenkool de vijf volgende jaren blijven overtreffen, zei het IEA. Productie uit aardgas zal worden verdrongen door goedkope steenkool en meer concurrentiële zonne- en windtechnologieën.

Ondanks het feit dat het aandeel hernieuwbare energie in de wereldwijde elektriciteitsproductie zal groeien tot 30 procent tegen 2023 blijft door de groeiende steenkoolproductie in Azië de grootste vervuilende fossiele brandstof de grootste energiebron ter wereld.

China zal verantwoordelijk zijn voor 41 procent van de wereldwijde groei in hernieuwbare energie, door de installatie van 438 gigawatt aan schone energie, wordt ze de grootste verbruiker van groene energie ter wereld en zal ze de EU inhalen, aldus het IEA.

Bijna de helft van het totale energieverbruik in Brazilië zal in 2023 uit hernieuwbare energiebronnen komen, grotendeels voor waterkracht- en bio-energie.

Het IEA concentreerde zich op "moderne bio-energie", dat ze de "blinde vlek van hernieuwbare energie noemt in de wereld, hoewel het goed is voor de helft van alle schone energie die in 2017 werd verbruikt.

Bron: businesstimes.com.sg, Energymarketprice.com