• Limetorrents
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  PV-afval biedt aanzienlijke kansen voor de markt.

  De zonne-industrie is booming. Er is 227 gigawatt aan PV-capaciteit geïnstalleerd in 2015 en dit cijfer zal naar verwachting 4.500 gigawatt bereiken in 2050 - een groei van meer dan 1800%.

  Deze duizelingwekkende ontwikkeling is een goede zaak voor het globale klimaat, de economie en de samenleving, maar het zal eveneens een enorme hoeveelheid elektronisch afval creëren wanneer zonnepanelen het einde van hun 30-jarige levensduur zullen bereiken.

  Maar met dit afval, komen er nieuwe kansen.

  Een nieuw rapport dat door IRENA en IEA-PVP, “End-of-Life Management: Solar Photovoltaic Panels geeft de allereerste prognose van volumes in toekomstig afval van PV-panelen. Het schat dat de hoeveelheid afval van PV-panelen in 2050 (bestaat voornamelijk uit glas) in het totaal 78 miljoen ton zou bedragen. Als deze hoeveelheid terug volledig in de economie zou worden geïnjecteerd, zou de waarde van het gerecycleerde glas en andere grondstoffen meer dan 15 miljard $ bedragen tegen 2050. Door deze toestroom aan potentieel materiaal zouden er 2 miljard nieuwe panelen kunnen worden geproduceerd of verkocht worden op de wereldwijde grondstoffenmarkten.

  "Met het juiste beleid en het invoeren van kaders, zullen de nieuwe industrieën die oude zonne-PV-panelen recyleren en herbruiken een aanzienlijke economische meerwaarde creëren en zullen ze een belangrijke rol spelen in ‘s werelds transitie naar een duurzame energietoekomst. Dit brengt nieuwe bedrijfskansen om de ‘kring van PV-panelen te sluiten' aan het eind van hun leven. "- zei de Algemene Directeur van IRENA Adnan Z. Amin.

  De kans die voor ons ligt is indrukwekkend maar het rapport dringt erop aan dat voorbereidingen voor de sterke stijging van PV panelen aan het einde van hun levensduur nu moeten aanvangen. Het rapport stelt dat de aanpak van de groeiende hoeveelheid PV-afval en het aansporen van de uitbouw van een industrie noodzakelijk zijn: de goedkeuring van efficiënte, specifieke regelgeving voor PV-afval; de uitbreiding van de bestaande infrastructuur van afvalbeheer met de behandeling van PV-panelen aan het einde van hun levensduur en het stimuleren van de lopende innovatie op het gebied van afvalbeheer van panelen.

  Sommige landen, zoals de Europese Unie, hebben al een stap gezet in de goede richting. De VS was de eerste die specifieke reglementering over PV-afval heeft goedgekeurd, met doelstellingen voor inzameling, terugwinning en recyclage van PV-panelen. De EU-richtlijn vereist dat alle producenten van zonnepanelen die PV-panelen op de EU-markt brengen (waar ze ook zijn gevestigd) de kosten van inzameling en recyclage van PV-panelen aan het einde van hun levensduur, die op de markt zijn gebracht in Europa, te financieren.

  End-of-Life Management: Solar Photovoltaic Panels, is de tweede van een aantal zonnepublicaties dat IRENA deze zomer publiceert. Onlangs publiceerde IRENA The Power to Change , dat voorspelt dat de gemiddelde kosten voor elektriciteit opgewekt door zonne-en windenergie technologieën kunnen verlagen tussen de 26% en 59% tegen 2025.

  Binnenkort zal IRENA Letting release in the Light: How Solar Photovoltaics Will Revolutionize the Electricity System – publiceren dat een uitgebreid overzicht geeft van fotovoltaïsche zonne-energie over de hele wereld en de prognoses voor de toekomst.

  Bron: IRENA newsroom

 • angeltorrents.com