• Limetorrents
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Globale vraag naar zonne-energie groeit met bijna 50% in 2016, vraag in Europa daalt met 20%

  solar power europe

  Azië en Amerika zijn goedkope en schone zonne-energie snel aan het integreren, terwijl de Europese Unie haar beleidskader moet aanpassen om klaar te zijn voor de volgende groei van zonne-energie.

  Volgens SolarPower Europe, de federatie voor zonnestroom in Europa, installeerden de Europese landen ongeveer 6,9 GW aan zonne-energiesystemen in 2016 – een daling van 20% ten opzichte van de 8,6 GW dat in 2015 werd aangesloten op het net. In dezelfde periode groeide de wereldwijde zonne-energiemarkt voor netgekoppelde systemen met ongeveer 49% van ongeveer 51,2 GW in 2015 naar ongeveer 76,1 GW in 2016.

  Michael Schmela, Executive Advisor en hoofd Market Intelligence van SolarPower Europe, verklaarde: "Ooit leider in zonne-energie, dreigt de Europese Unie te worden overschaduwd door de Aziatische grootmachten, zoals China, voor zowel zonne-energieproductie als installaties. Zelfs de VS, met een veel kleinere bevolking dan de 28 EU-lidstaten samen, installeerde ongeveer twee keer zoveel zonne-energiecapaciteit in 2016. "

  's Werelds grootste zonne-markt in 2016 was China, dat officieel 34,2 GW heeft geïnstalleerd, 125% meer dan in 2015. China wordt gevolgd door de VS met een geschatte toegevoegde capaciteit aan zonne-energie van 14 GW, een stijging van 7,3 GW tegenover het jaar daarvoor. Japan staat op de derde plaats, met ongeveer 8,6 GW, een voorsprong van 4,5 GW met Indië.

  James Watson, CEO bij SolarPower Europe verklaarde: "2016 zal de geschiedenis ingaan als het jaar dat de eerste koopovereenkomsten voor zonne-energie werden afgesloten op een niveau dat zonne-energie de laagste elektriciteitskost had in vele delen van de wereld. Met schone zonne-energie die goedkoper is dan inflexibele productietechnologieën in grote delen van Europa van vandaag, is er de nood aan een nieuwe investeringscyclus voor zonne-energie, zodat we verder kunnen werken aan het koolstofarm maken van de Europese energiesector. Dit vereist het juiste beleidskader. Het Clean Energy Package dat onlangs werd voorgesteld door de Europese Commissie geeft zeer concrete en uitvoerbare instrumenten, al is er nog ruimte voor verbetering. "

  SolarPower Europa vraagt ​​het Europees Parlement en de lidstaten om rekening te houden met de volgende 5 topprioriteiten om de groei te ontketenen voor goedkope en schone zonne-energie in Europa bij de onderhandelingen over het Clean Energy Package:

  • We hebben een sterk en ambitieus bestuurskader nodig om de investeringen in schone energie te sturen.

  • Wij moeten ervoor zorgen dat er flexibele stappenplannen wordt opgezet in alle landen, om de opname van meer variabele hernieuwbare energiebronnen te vergemakkelijken, maar ook aandacht besteden aan het probleem van overcapaciteit in de energiesector

  • We moeten de regels van de markt aanpassen zodat ze geschikt zijn voor variabele zonne-energie en we moeten lokale flexibele markten creëren om ervoor te zorgen dat alle diensten geleverd door zonne-energie en opslag naar behoren worden vergoed.

  • We hebben de beste praktijken nodig voor het ontwerp van aanbestedingen die de kosten verder doen dalen waardoor er nieuwe projecten ontstaan.

  • We hebben een sterk kader nodig voor zelf-productie en consumptie om consumenten en gemeenschappen in het centrum van de energietransitie te plaatsen.

  Alexandre Roesch, Policy Director bij SolarPower Europe zegt: "Na zo veel regio's in de wereld te hebben geïnspireerd, moet Europa zijn eigen inspiratie terugvinden en handelen als de leider van de energietransitie. We moeten een belangrijk industrieel project bouwen rond zonne-energie en hernieuwbare energiebronnen. Te beginnen met de verhoging van de 2030-doelstelling voor hernieuwbare energie naar ten minste 35% dat een sterk signaal zal geven dat Europa terug in de zonne-business zit".

  Deze zonnemarktgegevens zijn een eerste raming voor 2016 van SolarPower Europa voor netgekoppelde zonne-energie installaties die gebaseerd zijn op officiële gegevens van overheidsinstanties. Indien dergelijke informatie niet beschikbaar was uit primaire bronnen, heeft SolarPower Europa de gegevens meestal verzameld via haar leden, die bestaan uit nationale sectororganisaties voor zonne-energie en bedrijven, maar ook met de hulp van internationale lassociaties die lid van de Global Solar Council in Amerika, Afrika en Azië-Pacific.

  Bron: SolarPower Europe

 • angeltorrents.com