Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

 

 

WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

ODE header nieuw

Lidl België rust 6 filialen uit met laadpalen

Lidl België heeft bij zes filialen laadpalen voor elektrische fietsen en auto’s geplaatst. De benodigde elektriciteit komt van zonnepanelen op de daken van de winkels.

Dat schrijft Gondola. Voortaan kunnen consumenten hun fiets of auto opladen bij Lidl-filialen in Mariakerke, Elsene, Sint-Niklaas, Scherpenheuvel, Rocourt en Hamme. Lidl biedt de service kosteloos aan.

Elektrische auto

Met de plaatsing van de laadpalen wil de supermarktketen zijn klanten aanzetten om duurzaam te reizen. “We staan op een keerpunt in elektrische mobiliteit en Lidl wil als smart discounter graag deze ommezwaai aanmoedigen door het voor onze klant gemakkelijk te maken. Dit is een win-win, zowel voor onze klant als voor ons klimaat”, zegt Boudewijn van de Brand, CEO van Lidl België en Luxemburg, tegen Gondola.

Zonnepanelen

Naast de plaatsing van de laadpalen, zijn in totaal twintig filialen van Lidl België uitgerust met zonnepanelen. Doel is dat alle nieuwe winkels van de discounter voortaan worden uitgerust met zonnepanelen.

Ook in Nederland kunnen Lidl-klanten hun elektrische auto of fiets opladen wanneer zij boodschappen bij de discounter komen doen. Zo zijn bij verschillende nieuwe vestigingen laadpalen geplaatst. Ook deze laders gebruiken stroom die wordt geleverd door zonnepanelen op het dak van het betreffende filiaal.

Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl