• Limetorrents
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  275.000ste Vlaamse PV-installatie ingehuldigd

  275000e installatie

  Vlaams energieminister Bart Tommelein heeft gisteren te Aalst de 275.000ste PV-installatie ingehuldigd. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om het belang van een correcte aanmelding bij de netbeheerder te onderstrepen.

  In aanwezigheid van een voorzichtig zonnetje en de gehele Eandis-top, feliciteerde minister Tommelein de gelukkige eigenaars Johan en An Bogaert uit Aalst. Zij plaatsen recent een PV-installatie op het dak van hun carport en meldden de installatie aan bij de netbeheerder, keurig zoals het hoort. Die aanmelding is om vele redenen belangrijk : de netbeheerders moeten weten waar hoeveel stroom kan worden geïnjecteerd om de stabiliteit van het net te kunnen garanderen. Wie aanmeldt betaalt uiteraard ook het prosumententarief, dat een deel van het voordeel van de terugdraaiende teller compenseert.

  Minister Tommelein wees er fijntjes op dat vanaf 1 juni iedereen die zijn PV-installatie niet heeft aangemeld kan worden bestraft. Maar de minister hoopt dat dit niet nodig zal zijn en dat elke zonnepaneleneigenaar en -installateur op een correcte wijze handelt. Mogelijks weten sommigen niet of de installatie al dan niet correct werd aan gegeven. Dat kan nu makkelijk worden gecontroleerd via de websites www.eandis.be/zonnepanelenmelden en www.infrax.be/zonnepanelenmelden.

  In de marge van dit event wees de lokale schepen van Energie, Ann Van de Steen, er op dat de zonet afgesloten groepsaankoop zonnepanelen in Aalst bijzonder succesvol was : 402 gezinnen schreven zich in, wat meer was dan in 2011, nochtans beschouwd als het ‘boom’jaar van de zonnepanelen…

  Bron: Energiejournaal.be

 • angeltorrents.com