• Limetorrents
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Fraunhofer ISE onderzoekt PV-panelen voor bedrijfsvoertuigen

  foto autos

  Het Duitse zonne-onderzoeksinstituut Fraunhofer ISE onderzoekt de ontwikkeling van geïntegreerde PV-panelen voor bedrijfsvoertuigen. Na de analyse van echte zonne-instralingsdata ziet Fraunhofer een groot potentieel op dit gebied.

  Het Amerikaans bedrijf Enow heeft verschillende oplossingen ontwikkeld voor zonne-energie geïntegreerd in bedrijfsvoertuigen.

  Onderzoekers van Fraunhofer ISE onderzoeken het gebruik van zonnestroom om het brandstofverbruik in bedrijfsvoertuigen te verminderen, bijvoorbeeld om koelwagens van elektriciteit te voorzien. Het uiteindelijke doel van het onderzoek is het ontwikkelen van modules die in de voertuigen kunnen worden geïntegreerd om stroom te leveren tijdens het rijden of voor andere systemen.

  Het onderzoek maakt gebruik van gegevens verzameld uit bestralingssensoren aangebracht aan bedrijfsvoertuigen in eigendom van het logistiekbedrijf Dachser en het transportbedrijf Benzinger. In totaal werden er zes koelwagens van 40 ton uitgerust met bestralingssensoren. De data werden verzameld over een periode van zes maanden, omdat de voertuigen hun standaardroutes over heel Europa en de VS aandeden. Dit zorgde ervoor dat Fraunhofer simulaties kon maken met echte gegevens, in plaats van te vertrouwen op kunstmatige meteogegevens, zoals in andere onderzoeken.

  "Bij het ontwikkelen van een zonne-actieve voertuigcarrosserie, zegt Matthieu Ebert van Fraunhofer, willen we de PV-technologie ter beschikking stellen aan de logistieke sector en bijdragen tot het verlagen van de logistieke kosten."

  Fraunhofer zegt dat de resultaten aantonen dat er aanzienlijke verlagingen van het dieselverbruik mogelijk zijn, hoewel de verlaging afhangt van de regio's en de gebruiksscenario's. Het team zal doorgaan met het verzamelen van gegevens en verwacht dat zij de logistieke bedrijven kunnen adviseren over de economische levensvatbaarheid van het gebruik van PV in hun voertuigen.

  Het instituut werkt ook aan aangepaste modules voor integratie in voertuigen. Deze moeten de mechanische belastingen die inherent zijn aan transport, kunnen weerstaan, terwijl ze licht en compact genoeg zijn om niet te veel gewicht aan het voertuig te geven om een verhoging van het brandstofverbruik tegen te gaan en om te voldoen aan de regelgeving van het verkeer en de voertuighoogte.

  Eerder in 2016 heeft Toyota zijn nieuw Prius-model gelanceerd, het eerste verkrijgbare bedrijfsvoertuig, met de optie van een geïntegreerd zonnepaneel

  Bron: PV Magazine

 • angeltorrents.com