• Limetorrents
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Het International Power System Programma van het Internationaal Energieagentschap (IEA PVPS) publiceert haar nieuwe 'Snapshot of Global Photovoltaic Markets 2016'.

  IEA PVPS publiceerde haar nieuwe momentopname over de PV-markt in 2016. Dit dient als een voorlopige beoordeling voor PVPS Trends Report dat het derde kwartaal van 2017 zal worden gepubliceerd. Dit rapport bevat de geschatte gegevens van de fotovoltaïsche (PV) capaciteit in de landen die rapporteren aan het IEA PVPS-programma en aanvullende sleutelmarkten. Er is nu wereldwijd tenminste 303 GW PV geïnstalleerd, terwijl er in 2016 wereldwijd 75 GW aan PV werd geïnstalleerd.

  Voorlopige marktnummers tonen aan dat de PV-markt in 2016 aanzienlijk is gegroeid. In totaal werd er in 2016 ongeveer 75 GW aan PV-capaciteit geïnstalleerd in de IEA PVPS-landen en op andere belangrijke markten. De totale geïnstalleerde capaciteit in de IEA PVPS landen en belangrijke markten is gestegen tot minstens 303 GW. Dit zijn de belangrijkste conclusies van het laatste verslag van de IEA PVPS 'Snapshot of Global Photovoltaic Market 2016.

  De PV-technologie bleef groeien in 2016 dankzij de snelle ontwikkeling in China, Amerika en India. De groei van 50% in 2016 kwam uit deze landen, met verschillen in andere markten. Japan en Europa hebben minder bijdragen dan in 2015 en de opkomende landen hebben op dezelfde manier bijgedragen. Met andere woorden, de wereldwijde PV-markt buiten China groeide met 5 GW tot 40 GW, terwijl China de globale cijfers opdreef tot minstens 75 GW. Waar PV in de ontwikkelde landen zich is beginnen te ontwikkelen door middel van financiële steunmaatregelen, boekt PV nu vooruitgang in ontwikkelingslanden omwille van de cruciale behoefte aan elektriciteit. Nu ziet men in verschillende ontwikkelde landen dat PV concurrentieel wordt met de bestaande installaties van gevestigde nutsbedrijven en in opkomende landen draagt PV al bij aan de toenemende behoefte aan energie in het algemeen en meer bepaald voor elektriciteit, onder druk van de dalende prijzen.

  In een decennium is PV in een zeer snel tempo een belangrijke bron van elektriciteit geworden in diverse landen over de hele wereld. De snelheid van haar ontwikkeling komt voort uit het unieke vermogen om de meeste marktsegmenten te dekken; van de zeer kleine individuele systemen voor landelijke elektrificatie tot elektriciteitscentrales (vandaag meer dan 1 GWp). PV vindt zijn weg van installaties in de bebouwde omgeving tot grote, grondgemonteerde installaties, afhankelijk van diverse criteria die het geschikt maken voor de meeste omgevingen.

  Download het volledige rapport

  Bron: www.iea-pvps.org

 • angeltorrents.com