• Limetorrents
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Tesla en Panasonic komen met nieuwe zonnepanelen op de markt

  Tesla heeft zijn website geüpdatet, met afbeeldingen van nieuwe zonnepanelen. De zonnepanelen zijn ontwikkeld door Panasonic en worden deze zomer in productie genomen.

  Tesla’s activiteiten op het gebied van zonne-energie waren vooralsnog voornamelijk gericht op de introductie van het innovatieve zonnedak, waarvoor Tesla deze maand al bestellingen aanneemt.

  Zonnepanelen

  De nieuwe zonnepanelen worden enkel door Tesla verkocht en gebruikt, stelt Electrek. Met andere woorden: de zonnepanelen worden niet beschikbaar voor derde partijen en/of installateurs.

  Elk nieuw zonnestroomproject dat SolarCity, dat eind vorig jaar door Tesla werd overgenomen, in de nabije toekomst realiseert, maakt enkel gebruik van deze nieuwe zonnepanelen van Panasonic.

  Esthetiek

  Net zoals bij het zonnedak, speelt esthetiek een grote rol bij de nieuwe zonnepanelen. De panelen worden geïnstalleerd met een systeem van Zep Solar. Dit systeem zorgt ervoor dat er geen montagemateriaal zichtbaar is. “Onze zonnepanelen gaan op in het dak”, stelt Tesla op zijn website.

  Tesla zonnepanelen

  Eerder stelde Elon Musk al dat dergelijke esthetische eigenschappen een ‘fundamenteel onderdeel’ zijn van producten op het gebied van zonne-energie.

  Efficiëntie

  Over de efficiëntie en levensduur van de zonnepanelen is vooralsnog weinig bekend. Volgens Tesla zullen de zonnepanelen de huidige industriestandaard van zonnepanelen echter overtreffen.

  De zonnepanelen die Panasonic momenteel op commerciële basis op de markt brengt, hebben een efficiëntie van 21,76 procent.

  Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

 • angeltorrents.com