• Limetorrents
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Schiphol krijgt in 2023 nieuwe energieneutrale terminal dankzij zonnepanelen

  SchipholAmsterdam Airport Schiphol heeft voor haar nieuwe terminal gekozen voor het ontwerp van KAAN Architecten. De nieuwe terminal opent in 2023 is energieneutraal en het volledige dak wordt bedekt met zonnepanelen.

  De nieuwe terminal biedt jaarlijks ruimte aan 14 miljoen passagiers. Het is een uitbreiding van de bestaande terminal en wordt aangebouwd aan vertrek en aankomst 1. Door het aan elkaar te bouwen, houdt Schiphol vast aan het ‘één terminal’-concept. De laatste keer dat Schiphol de terminal permanent uitbreidde, was in 1993 met de huidige vertrek- en aankomsthallen 3 en 4.

  Door deze keuze heeft Schiphol besloten het ontwerp van consortium KL AIR – dat bestaat uit KAAN Architecten in samenwerking met ABT, Estudio Lamela en Ineco – te gaan realiseren. De innovatieve denker binnen het designconsortium is Arnout Meijer Studio.

  President-directeur Jos Nijhuis van Schiphol over het ontwerp: ‘Dit ontwerp sluit aan bij het DNA van Schiphol. Dat is de belangrijkste reden waarom de jury voor dit ontwerp koos. Het ontwerp draagt bij een goede reisbeleving, een uitstekend reisproces, onze duurzame ambities en is toekomstbestendig.’

  Bron: SolarMagazine.nl

 • angeltorrents.com