• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Nederland installeert geluidspanelen op zonne-energie

  PV autostrade Nederland

  De Nederlandse bouwbedrijf Heijmans heeft aangekondigd dat ze geluidspanelen op zonne-energie gaat installeren op de A50- autoweg op een strook van 400 meter lang, dicht bij de zuidoostelijke stad Uden.

  Er worden in totaal 68 geluidspanelen op zonne-energie geïnstalleerd, die volgens Heijmans genoeg stroom zullen genereren voor 40 tot 60 huishoudens. Het project is de grootste tot nu toe in zijn soort in Europa en zal worden getest en gecontroleerd zodra het voltooid is, om de waarde van toekomstige soortgelijke initiatieven in te kunnen schatten.

  De installatiewerkzaamheden zullen begin 2018 aanvangen en de geluidspanelen moeten tegen eind 2018 op het net zijn aangesloten. De panelen zullen vijf meter hoog zijn, met in de bovenste vier meter dubbelzijdige zonnecellen geïntegreerd in het glas.

  De locatie werd gekozen omdat de geluidspanelen aan vervanging toe zijn en door de richting van de weg, waardoor de dubbelzijdige panelen in een oost/west oriëntatie kunnen worden geïnstalleerd.

  Het ministerie van Infrastructuur en Milieubeheer (Rijkswaterstaat) zal met dit project onderzoeken of het haalbaar is om andere geluidspanelen op zonne-energie te installeren over het hele land.

  Voor dit project nam Heijmans deel aan een veldstudie, waaruit blijkt dat het gebruik van geluidspanelen op zonne-energie op wegen en spoorwegen een effectieve manier kan zijn om elektriciteit op te wekken. Alhoewel Nederland een laatkomer is op gebied van zonne-energie in vergelijking met andere Europese landen, heeft Nederland onlangs een aanzienlijke vooruitgang geboekt in hernieuwbare energie en aangekondigd dat het al haar kolencentrales tegen 2030 zouden sluiten.

  Bron: PV magazine

 • Latest 100