• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Schiphol opent mortuarium met zonnepanelen

  Schiphol heeft een nieuw mortuarium geopend dat volledig duurzaam gebouwd is en uitgerust is met zonnepanelen. In het mortuarium faciliteert men overledenen en nabestaanden die via de luchthaven Nederland bereiken.

  Schiphol heeft een nieuw mortuarium geopend dat volledig duurzaam gebouwd is en uitgerust is met zonnepanelen. In het mortuarium faciliteert overledenen en nabestaanden die via de luchthaven Nederland binnenkomen of verlaten.

  Het mortuarium bevindt zich op de grens van airside en landside, waardoor overledenen door Zorg Diensten Groep direct van en naar het vliegtuig gebracht kunnen worden.

  Het nieuwe mortuarium vervangt het voormalige mortuarium dat plaatsmaakt voor de nieuwe pier van Schiphol. Schiphol bouwde het nieuwe gebouw volgens het cradle-to-cradle principe. Dat betekent dat de materialen na de levenscyclus van dit gebouw gemakkelijk weer in een ander object kunnen worden gebruikt. Het is het eerste gebouw op en van Schiphol dat cradle-to-cradle is.

  Ook voldoet het aan de BREEAM Outstanding criteria. Dit bouwniveau wordt behaald met isolerende en energieopwekkende toepassingen, zoals het circulair klimaatbestendige watersysteem dat regenwater uitgebreid filtert en opslaat voor gebruik waardoor het zelfs geschikt is als drinkwater. De elektriciteit komt van zonnepanelen en het licht van led-verlichting. Daarnaast draagt aan het bouwniveau BREEAM Outstanding ook de toevoeging van ENS-technologie bij, die fijnstof – een vorm van luchtvervuiling- opvangt en daardoor zorgt voor een gezondere (werk)omgeving.

  De bouw van dit mortuarium draagt bij aan Schiphol’s ambitie om in 2030 een zerowaste-luchthaven te worden.

  Bron: SolarMagazine.nl

 • Latest 100