• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Transparante fotovoltaïsche zonnepanelen zullen ongebruikte energie benutten

  foto zonnepanelen

  Onderzoekers anticiperen op 'goedkope, wijdversprijde toepassing van zonne-energie op kleine en grote oppervlaktes die voorheen ontoegankelijk waren'.

  Onderzoekers van de Michigan State University zijn van mening dat zonnepanelen het potentieel hebben om evenveel fotovoltaïsche zonne-energie te produceren dan zonnepanelen op het dak. Wanneer ze efficiënt worden gebruikt, kunnen ze instaan voor 40 procent van de elektriciteit in de VS.

  TRANSPARANTE ZONNEPANELEN

  Zonnepanelen en fotovoltaïsche vensters geproduceerde ramen zijn een paar voorbeelden van zaken die mensen hebben uitgevonden om gebruik te maken van de zon, maar nu heeft een team van ingenieurs van de Michigan State University (MSU) transparante zonnepanelen voorgesteld. Dit in combinatie met zonnepanelen op het dak zou onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen sterk kunnen verminderen en we zouden dicht in de buurt komen om te voldoen aan de hoge vraag naar elektriciteit in de Verenigde Staten.

  Onder leiding van Richard Lunt, Professor Chemische Engineering en Materiële Wetenschappen van aan het MSU, creëerde het team een ​​transparante lichtgevoelige zonne-concentrator die zonne-energie kon opwekken. In theorie zou het kunnen worden toegepast op mobiele telefoons, ramen, gebouwen en auto's.


  "De zeer transparante zonnecellen vertegenwoordigen de golf van de toekomst voor nieuwe toepassingen op zonne-energie," zei Lunt. "We analyseerden hun potentieel en we laten zien dat deze systemen door het oogsten van enkel maar onzichtbaar licht een vergelijkbaar elektriciteitsopwekkingspotentieel kunnen bieden als zonnepanelen op het dak terwijl ze extra functionaliteit bieden om de efficiëntie van gebouwen, auto's en mobiele elektronica te verbeteren."

  GROOT POTENTIEEL

  Momenteel wordt slechts 1,5 procent van de elektriciteit in de VS opgewekt door zonne-energie. Transparante zonnepanelen kunnen 40 procent van de elektriciteit uitmaken, op voorwaarde dat ze worden gebruikt op de glasoppervlakte van 5-7 miljard vierkante meter in het land - iets wat waarschijnlijk niet snel zal gebeuren.

  Voordat ze kunnen worden overwogen, moeten ze efficiënter zijn. Vergeleken met de efficiëntie van 15 procent van een zonnepaneel, hebben transparante panelen een efficiëntie van slechts 5 procent. Lunt beweert dat transparante panelen na vijf jaar onderzoek slechts ongeveer een derde van hun volledige potentieel hebben. In de toekomst zal worden gewerkt aan het verbeteren van de mogelijkheden van het paneel, maar er wordt niet verwacht dat ze de traditionele zonnepanelen die we gewoon zijn, zullen overtreffen of vervangen.

  "Uiteindelijk is deze technologie veelbelovend als goedkope, wijdverbreide toepassing van zonne-energie op kleine en grote gebieden die voorheen ontoegankelijk waren", voegde Lunt eraan toe.

   

  Bron: https://www.nbcnews.com

   

   

  Bovenkant formulier

 • Latest 100