• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Nieuwe toetreders of niet, binnenlandse montagesysteemfabrikanten domineren zonnepanelenmarkt

  zonnepanelenmarkt

  Daar waar de verkoop van zonnepanelen en omvormers in de Benelux gedomineerd wordt door buitenlandse fabrikanten, is dat in de wereld van montagesystemen volledig anders.

  Want of het nu om montagematerialen voor zonneparken, schuine of platte daken of schroeffunderingen voor zonnepark gaat, het zijn veelal de Vlaamse en Nederlandse producten die de markt domineren. Het aantal Nederlandse en Vlaamse fabrikanten is inmiddels talrijk. Het gaat om bedrijven als Allimex, Avasco, Esdec, Solar Construct Nederland, Solarstell, Sunbeam en Van der Valk Solar Systems. Bovendien zijn er ook buitenlandse fabrikanten die hun montagesystemen in Nederland laten produceren; zoals TRITEC dat SolarToday onder licentie inlegprofielen voor de Nederlandse markt laat produceren. Voor grondgebonden zonneparken zijn bovendien specialistische bedrijven als TerraTechs en Weenk Schroeffunderingen opgestaan. Bovendien is er een groot aantal bedrijven dat enkel voor zichzelf een montagesysteem op maat laat produceren.

  ‘Door de explosieve groei van de zonne-energiemarkt is er voor installateurs en projectontwikkelaars meer en meer behoefte aan betrouwbare leveranciers’, stelt Denis de Vette, commercieel directeur bij Van der Valk Solar Systems. ‘Voor grote projecten is leveringszekerheid cruciaal. In de projectenmarkt neemt de complexiteit daarbij hand over hand toe. In feite geldt dat er geen enkel dak meer standaard is.’

  Lees verder

  Bron: Solar Magazine

 • Latest 100