• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Zonnepanelen met perc-zonnecellen winnen terrein, wattpiekvermogen stijgt snel

  Een A-, B- of C-merk zonnepaneel. Scheelt het nu echt zó veel? Consumenten letten in supermarkten, kledingwinkels en woonwarenhuis al jarenlang op de prijs.

  De omzet van goedkope huismerken stijgt daardoor veelal sneller dan die van A-merken. Maar in de wereld van zonnepanelen is er iets anders aan de hand: de klant – of het nu om ondernemers, bestuurders of consumenten gaat die zonnepanelen willen kopen – kent de merknamen van de zonnepanelen simpelweg niet. Prijs lijkt daardoor te vaak van doorslaggevend belang te zijn geworden. Tegelijkertijd blijft de efficiënte en het vermogen van zonnepanelen maar toenemen, onder meer door de opmars van perc-technologie.

  Waar in 2015 de jaarproductie van zonnepanelen met perc-zonnecellen slechts 5 gigawattpiek bedroeg, laat de meest recente schatting van GTM Research een productiecapaciteit van 35 gigawattpiek zien per eind 2017. ‘Daarmee is grofweg een derde van de wereldwijde productiecapaciteit gebaseerd op perc-zonnecellen’, aldus de onderzoekers. Het lijkt volgens GTM Research dan ook slechts een kwestie van tijd voordat zonnepanelen met perc-zonnecellen een adoptiegraad van boven de 50 procent zullen krijgen.

  Lees meer

  Bron: Solar Magazine

 • Latest 100