• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Australische universiteit stapt volledig over op zonne-energie

  De University of New South Wales (UNSW) in Australië stapt volledig over op zonne-energie. De universiteit wordt daarmee naar eigen zeggen als eerste universiteit ter wereld volledig CO2-neutraal in zijn energievoorziening.

  Zonne-energie

  De UNSW heeft een power purchase-overeenkomst van vijftien jaar gesloten met de Chinees-Australische zonne-energieontwikkelaar Maoneng Australia en nutsbedrijf Origin Energy. De overeenkomst verzekert UNSW vanaf 2019 van 124.000 megawattuur aan zonne-energie per jaar. Dit moet genoeg zijn om in alle energiebehoeftes van de universiteit te voorzien.

  De zonne-energie is afkomstig van een nabij gelegen zonnepark, genaamd Sunraysia Solar Farm. Dit zonnepark is momenteel nog in ontwikkeling en krijgt een capaciteit van 200 megwatt.

  Zonnepanelen

  “Dit is een belangrijke stap in het behalen van onze doelstelling om CO2-neutraal te worden in ons energieverbruik”, stelt Ian Jacobs, president van UNSW, in het persbericht.

  De universiteit heeft al enige ervaring met zonne-energie. Zo beschikt de instelling al over eigen zonnepanelen, geïnstalleerd op de daken van de universiteit zelf. 

  Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

 • Latest 100