• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Dit drijvende apparaat op zonne-energie maakt waterstof uit zeewater

  Drijvend apparaat

  Onderzoekers aan de Colombia University hebben een drijvend apparaat ontwikkeld, aangedreven door zonne-energie, dat waterstof extraheert uit zeewater.

  Waterstof

  Om waterstof uit water te winnen wordt een methode gebruikt die elektrolyse heet, waarin H2 en O2 van elkaar gescheiden worden door middel van een elektrische lading en een membraan. Niet alleen is deze methode erg kostbaar en intensief, het membraan is ook nog eens erg delicaat.

  Het drijvende apparaat van Colombia University maakt echter geen gebruik van een membraan, wat het weerbaar genoeg maakt voor de open oceaan.

  Drijvend apparaat 2

  Zonne-energie

  Jack Davis, coauteur van het wetenschappelijke paper over het apparaat, in het persbericht: “Vanwege de zonne-energiegeneratoren op het apparaat hebben we eigenlijk een kunstmatige vorm van fotosynthese ontwikkeld, zoals je dat terugziet in planten. Dit apparaat opent daarmee allerlei nieuwe deuren om duurzame energie op te wekken.”

  Daniel Esposito, hoofdonderzoeker van het project: “De uitdaging die we aangegaan zijn, is het vinden van een schaalbare en economisch interessante technologie om zonlicht om te zetten in een bruikbare vorm van energie. Omdat we er waterstof van maken, kan het ook nog eens gemakkelijk opgeslagen worden.”

  Het apparaat staat momenteel nog in de kinderschoenen. Of en wanneer het zijn weg naar de markt vindt, is vooralsnog onbekend. 

  Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl

 • Latest 100