• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Eandis test opslag van zijn faciliteiten op zonne-energie

  ODE is partner in het project ‘SAVE’, dat staat voor ‘Slim Aansturen Van Elektriciteit’, Het project heeft tot doel om het eigenverbruik van bedrijven te maximaliseren.

   

  Een mooie toepassing van Slim Aansturen van Elektriciteit is het volgende voorbeeld: het 'TheBattery'-opslagsysteem van de Nederlandse leverancier van hoog- en laagspanningsapparatuur, Alfen, zal door de Eandis worden gebruikt om geproduceerde zonne-energie op te slaan in zijn logistieke centrum in Lokeren.
  Alfen

  Het energieopslagsysteem van 140kW dat wordt verbonden met het logistieke centrum van Eandis.

  De Nederlandse leverancier van energieoplossingen, Alfen, heeft aangekondigd dat het Eandis zal voorzien van zijn 'TheBattery'-opslagoplossing, die zal worden gebruikt om het eigen verbruik van een 375 kW PV-systeem op het dak dat is geïnstalleerd in het logistieke centrum van het bedrijf in Lokeren, te optimaliseren.
  Alfen zei dat het de 140 kW batterijcontainer zal leveren en dat het systeem op afstand zal worden beheerd en bestuurd.

  Eandis heeft nog zonne-energiesystemen in zijn vestigingen in Melle, Sint-Niklaas, Deurne, Erembodegem, Turnhout en Mechelen, en overweeg om soortgelijke opslagoplossingen in de toekomst ook in deze sites te gebruiken.
  "Als energiedistributiebedrijf willen we ook leren over energieopslagsystemen, die zeker een sleutelrol zullen spelen in het energielandschap van de toekomst. Daarom gaan we deze opslaginstallatie gebruiken als een minitestplaats voor een reeks technische studies over slimme besturing of de impact van batterijen op het lokale middenspanningsnet, "zegt Eandis 'directeur van netbeheer, Jean Pierre Hollevoet.

  Volgens Alfen bestaat zijn "TheBattery" -oplossing uit een grootschalige modulaire batterijcontainer, het is een plug-and-play gestandaardiseerde eenheid dat gefabriceerd, voorgeconfigureerd, in bedrijf gesteld en getest wordt in de productiefaciliteiten van Alfen.

  Bron: PV Magazine, ODE

 • Latest 100