• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Nieuw zonnepaneel haalt energie uit regendruppels

  Onderzoekers van de Soochow University in China ontwikkelen een nieuw zonnepaneel, die ook in staat is om energie op te wekken uit vallende regendruppels.

  Het nieuwe zonnepaneel is daarmee in staat om ook ’s nachts en op bewolkte dagen energie te blijven opwekken, mits het regent, zonder dat de efficientie voor het opwekken van zonne-energie daaronder leidt. Dat meldt The Guardian.

  Vooralsnog staat de technologie in de kinderschoenen. Het is dan ook onbekend hoeveel energie er daadwerkelijk mee gegenereerd kan worden, hoeveel extra kosten ermee gemoeid zijn en of het een welkome aanvulling kan zijn voor toekomstige zonnepanelen.

  Zonnepaneel

  Het hybride zonnepaneel is in staat om kinetische energie uit vallende regendruppels op te wekken. Dit is mogelijk omdat het zonnepaneel is uitgerust met twee transparante polymeerlagen. Wanneer regendruppels op deze lagen vallen, ontstaat er frictie tussen de twee lagen waardoor een elektrische lading ontstaat.

  De technologie is niet nieuw, stelt The Guardian. Andere onderzoekers hebben ook al dergelijke technologieen voor zonnepanelen ontwikkeld, genaamd triboelectric nanogenerators. Het design van Soochow University is echter een stuk simpeler en efficiënter dan zijn concurrenten.

  Duurzame elektriciteit

  “Door ons unieke design is kan het een lichtgewicht apparaat worden”, vertelt Baoquan Sun van Soochow University tegenover The Guardian. “In de toekomst hopen we de technologie te integreren in mobiele en flexibele producten, zoals kleding die duurzame elektriciteit opwekt. Echter, eerst moet de efficientie van de technologie verbeterd worden.”

  Het duurt dan ook nog zeker drie tot vijf jaar voordat de universiteit een prototype zal onthullen.

  Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

 • Latest 100