• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Vlaamse overheid ondersteunt drijvende zonne-energieprojecten voor een bedrag van 6 miljoen euro

  De fondsen maken deel uit van een investeringsplan van € 100 miljoen. De pilootprojecten zullen worden ontwikkeld op wateroppervlakken die niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

  floating PV

  Vlaams minister van Energie Bart Tommelein, heeft aangekondigd dat er ongeveer 6 miljoen euro aan fondsen zullen worden besteed ter ondersteuning van drijvende PV-pilootprojecten.

  In een verklaring die op de website van de minister is gepubliceerd, zei Tommelein dat de eerste pilootprojecten zullen worden ontwikkeld op meren of vijvers die momenteel niet worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals kunstmatige meren gecreëerd door zandwinning. "We gaan zonnepanelen plaatsen waar er alleen maar water is, niet in natuurreservaten of wateroppervlakten die gebruikt worden voor recreatieve doeleinden", zei Tommelein.

  Hij voegde eraan toe dat drijvende PV-installaties meer elektriciteit kunnen leveren dan zonne-installaties op het dak, omdat ze kunnen roteren en gebruik kunnen maken van het extra licht dat door het water wordt gereflecteerd.

  Midden februari kondigde Philippe De Baker, de Belgische staatssecretaris voor sociale fraude, privacy en de Noordzee, ook een overheidsplan aan om te investeren in drijvende PV op zee.

  Volgens dit plan kunnen grootschalige off-shore zonne- en windenergievoorzieningen worden gebouwd als een barrière om de kust tegen stormen te beschermen. De Baker zei dat de regering van plan is samen te werken met privé spelers om de zonne-eilanden te ontwikkelen in de volgende legislatuur.

  Bron: PV Magazine

 • Latest 100