• Limetorrents
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Klimmende kraan bouwt grootste windturbine van Nederland

  Windmolenfabrikant Lagerwey bouwt twee grote windturbines in de Eemshaven. Een van de twee 132-meter hoge turbines wordt gebouwd met een kraan die in de mast klimt.

  Dat maakt Lagerwey bekend in een persbericht.

  De turbines hebben een ashoogte van 132 meter en een rotordiameter van 136 meter, waardoor de tiphoogte de 200 meter aantikt. Hiermee is het de hoogste windturbine op land in Nederland.

  Grootste windturbine

  De nieuwste Lagerwey-turbine heeft het grootste bereik op land. Waar andere platforms geschikt zijn tot een gemiddelde windsnelheid van 7,5 meter per seconde, kan deze turbine een gemiddelde windsnelheid tot 8,5 meter per seconde aan. Hierdoor dalen de kosten per opgewekte kilowattuur.

  De Lagerwey-turbines vervangen twee oude turbines in de Eemshaven die al zijn gedemonteerd. Op dezelfde locaties worden vanaf januari 2017 de nieuwe fundaties aangebracht. Vanaf maart 2017 wordt de eerste nieuwe turbine geconstrueerd. Deze zal eind april gereed zijn en energie opwekken voor ruim 5.000 huishoudens.

  De tweede turbine wordt eind 2017 gebouwd met behulp van de Lagerwey Climbing Crane. Het zal voor het eerst zijn dat de Climbing Crane in actie komt na de presentatie van het concept in juni 2016.

  Bekijk hier een video over de klimmende kraan:

  Bron : https://youtu.be/ZUzwk_Gr-rE

  Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl

 • angeltorrents.com