• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  Google's nieuwe kantoor wordt verwarmd en gekoeld door de grond eronder

  De Bay View campus van het bedrijf zal het grootste geothermische warmtepompsysteem hebben van Noord-Amerika, dat gebruik zal maken van de warmte van de omliggende grond om de klimaatbeheersingssystemen van het gebouw van stroom te voorzien in plaats van fossiele brandstoffen.

  foto 1 google

  .Op een bouwplaats op de nieuwe Bay View-campus van Google - een paar kilometer van het hoofdkantoor in Mountain View, op land van NASA, in de buurt van de San Francisco Bay – heffen kranen leidingen hoog in de lucht en leggen ze in gaten die 24 meter diep gaan. Dit is een stap in het proces om drie nieuwe kantoorgebouwen te kunnen verwarmen en koelen zonder fossiele brandstoffen, waarmee deze kantoorgebouwen zich onderscheiden van bijna alle bestaande kantoren, die enorme hoeveelheden energie gebruiken om de temperatuur te regelen in hun ruimtes.

  Het systeem gebruikt geothermische warmtepompen, dat warmte zal onttrekken uit de bodem met een temperatuur van 65 graden temperatuur om de gebruikte warmte daarna terug te injecteren in de bodem. De overmatige warmte van de gebouwen kan ook in de grond worden geïnjecteerd en opgeslagen, totdat deze nodig is.

  foto 2 google

  "We moeten bewust zijn van hoe we onze projecten moeten ontwerpen." "In de winter, wanneer we de gebouwen moeten verwarmen, absorberen we eigenlijk warmte van de grond om dan in de zomer wanneer we de gebouwen koelen, warmte te injecteren in de grond en de grond te verwarmen, "zegt Eric Solrain, van Integral Group, een ingenieursbureau dat met Google samenwerkt aan het ontwerp.

  Het is een onderdeel van een algemeen ontwerp voor de campus die de LEED Platinum certificering wil halen, het hoogste niveau in het beoordelingssysteem van duurzaamheid voor gebouwen. Buiten zal er 20 hectare open ruimte worden beplant met inheemse soorten. Stormwater zal worden verzameld en behandeld voor hergebruik in de vijvers op de site. (De materialen zullen moeten voldoen aan Google vereisten van gezond materiaal.) De ramen - die de ruimte van natuurlijk licht voorzien - worden behandeld met een patroon dat helpt te voorkomen dat vogels op het glas vliegen. De ramen kunnen ook automatisch worden beschaduwt en donkerder worden om de vervuiling te verminderen. Het -elektriciteitsgebruik, zoals in andere Google-campussen, wordt gecompenseerd door hernieuwbare energie. Door warmtepompen te gebruiken, zal het bedrijf haar ecologische voetafdruk nog verder verlagen.

  foto 3 google

  Zonder de warmtepompen zouden de gebouwen verwarmd zijn geweest met aardgas; de warmtepompen elimineren het gebruik van gas volledig. (Hoewel de bodemtemperatuur rond de 65 graden zit, kunnen de gebouwen warmer worden omdat de warmtepompen de warmte concentreert) In de zomer zou een standaard ontwerp gebruik hebben gemaakt van koeltorens die grote hoeveelheden water zouden moeten oppompen om de warmte te transfereren. De warmtepompen kunnen 95% van de koeling leveren –de koeltorens zullen nog instaan voor 5% van de koeling, op de warmste dagen van het jaar, en zullen jaarlijks ongeveer 8 miljoen liter drinkbaar water uitsparen, cruciaal in een regio dat reeds gevoelig voor droogte en waarschijnlijk nog meer als de klimaatverandering zich verder ontwikkelt.

  "De volgende uitdaging die we allemaal mee te maken gaan krijgen, is water," zegt Asim Tahir, een projectmanager bij Google's Real Estate and Workplace Services, die de leiding heeft over het ontwerp van bouwsystemen en de energiestrategie voor Google's kantoorfaciliteiten.

  Google heeft het gebruik van warmtepompen in zijn gebouwen gedurende jaren onderzocht en heeft in 2010 een klein systeem op zijn hoofdcampus geïnstalleerd voor warm water in een keuken. Maar tot nu toe had het bedrijf het juiste project niet gevonden voor een groot systeem. In sommige gevallen maken warmtepompsystemen gebruik van boorgaten die in een apart veld zijn geboord, maar dat proces is duur. Er zijn wegens de funderingsvereisten 4000 diepe betonpalen nodig, verspreid over een groot gebied, om de leidingen diep in de grond te kunnen steken en dat systeem is betaalbaar.

  foto 4 google

  In een traditionele ontwerp worden de problemen opgelost in silo's en kan je een goede oplossing vinden maar je zou kansen kunnen missen door rond te kijken en te zien wat je nog meer kan bereiken, 'zegt Tahir. "Eén van de ideeën dat we het ontwerpteam voorlegden om te overwegen, was dat alles meer dan één functie heeft. Als er een element in het gebouw zit dat slechts één functie uitoefent, ontbreekt het aan potentiële kansen. Dat is het soort denken dat ons heeft geleid om het geothermische element in de betonpalen te combineren. '

  In 2500 van de 4000 betonpalen van de gebouwen heeft een bouwploeg gaten geboord en ze met natte beton en leidingen gevuld om "energiepalen" te creëren. (Alleen enkele palen worden gebruikt want als ze te dicht bij elkaar staan, kan de grond oververhit of onderkoeld geraken, waardoor het systeem minder efficiënt wordt.)

  Het systeem biedt ook andere voordelen. Normale gebouwen doen de lucht hercirculeren wanneer het buiten warm of koud is omdat het te duur is om de frisse lucht naar binnen te brengen en te behandelen. Het warmtepompsysteem maakt zo efficiënt gebruik van energie dat de nieuwe gebouwen continu buitenlucht kunnen gebruiken, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd.

  Hoewel sommige gebouwen in Europa gebruik maken van soortgelijke systemen, is Google de grootste in Noord-Amerika, met buizen die in het totaal een lengte van 69 mijl hebben. Het bedrijf is van plan van wat het geleerd heeft te delen met anderen die iets soortgelijk willen implementeren en iets te promoten dat onzichtbaar zal zijn eens de bouw voltooid is.

  'Een van de schoonheden en de uitdagingen hiervan is wanneer dit is opgebouwd, niemand het ziet,' zegt Tahir. "Dus kunnen we er enkel over praten via de data en de prestaties. Op dit moment is het erg interessant omdat het gonst van activiteit op de bouwplaats is en nu is het de enige keer dat je de schaal ervan echt op prijs kunt stellen. Zodra we de funderingen gieten, wordt het onzichtbaar. '

  Bron: www.fastcompany.com

 • Latest 100