• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

  Beleid

  Vlaams beleid warmtenetten

  Regulerend kader voor warmte- of koudenetten

  Op 23 december 2016 heeft de Vlaamse regering, op voorstel van minister van Energie Bart Tommelein, definitief het nieuwe regulerend kader voor warmte- of koudenetten goedgekeurd (formeel via een wijziging van het Energiedecreet). Deze decreetswijziging was al op 3 juni 2016 in eerste lezing door de Vlaamse regering goedgekeurd, en op 14 oktober in tweede lezing. Ten opzichte van de ontwerpteksten zijn er geen belangrijke aanpassingen gebeurd.

  Het reguleringskader werkt de algemene juridische basis voor warmtenetten uit in het Energiedecreet, met het accent op het stimuleren van het economisch en maatschappelijk draagvlak, het beschermen van particuliere afnemers en het faciliteren van warmte- of koudenetten.

  Na deze aanpassing van het Energiedecreet moeten volgend jaar nog uitvoeringsbesluiten volgen die de algemene bepalingen verder concreet uitwerken.
  Meer informatie: WNVL Nieuwsflits 2016-24

  Wil u ook nieuwsflitsen ontvangen? Wordt dan lid van Warmtenetwerk Vlaanderen: u krijgt actueel nieuws, uitnodigingen en kortingen

  Goedkeuring wijziging Energiebesluit i.v.m. warmtemetingen

  Op 16 december 2016 keurde de Vlaamse regering definitief de nieuwe regelgeving over verplichte individuele warmtemeters goed. Deze bepalingen zijn een omzetting van artikels uit de Europese Richtlijn over energie-efficiƫntie.

  De principiƫle goedkeuring van het ontwerpbesluit gebeurde al op 30 september. Ten opzichte van deze eerste tekstversie zijn er alleen kleine juridisch-technische correcties, op advies van de Raad van State.

  Meer informatie: https://www.vlaanderen.be/nl/vlaamse-regering/beslissingenvlaamseregering#

 • Latest 100