• Limetorrents TV Shows
 • Nieuwsbrief

  Nieuwsbrief
  1. Ongeldige invoer
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Beveiligingscode Ongeldige invoer

   

   

  WNVL logo VL 143x80 dpi zondertekst

  ODE header nieuw

  11de Warmtepomp Symposium

  dinsdag, 26 juni 2018 12:48

   

  11de Warmtepomp Symposium

   

  10 oktober 2018

  Communicatiehuis, Gent

  Geen toekomst zonder warmtepompen!

   

  Link naar inschrijving

   

  Het Warmtepompplatform van de Organisatie voor Duurzame Energie organiseert op 10 oktober 2018 het 11e Warmtepompsymposium in het Communicatiehuis in Gent.

  Internationale en lokale beleidsmakers, onderzoekers, industrie en installatiebedrijven delen hun laatste inzichten over de rol van warmtepompen in het nieuwe duurzame en slimme energiesysteem. Kom naar Gent om weer volledig mee te zijn met de verwachte markttrends voor warmtepompen in Vlaanderen. Het symposium is een niet te missen netwerkgelegenheid voor professionelen en beleidsmakers.

   

   Programma in het kort

  • Beleidsmakers uit Nederland, Duitsland en van EHPA werpen een blik op het internationaal warmtepompbeleid
  • VEA, Eandis en KU Leuven/EnergyVille bespreken de beleidsevoluties in Vlaanderen en plaatsen die in een ruimer kader
  • Internationale onderzoekers lichtten wereldwijd warmtepomponderzoek toe
  • Actoren uit de sector bespreken concrete cases, projecten en innovaties

   

  Link naar volledig programma

  Locatie

  Het symposium vindt plaats op een toplocatie: het Communicatiehuis in Gent.

  Communicatiehuis - Gent

  Deelnameprijs?

  Niet-leden

  €200 (incl. BTW)

  Leden WPP en Techlink

  €150 (incl. BTW)

  Studenten

  €50 (incl. BTW)

   

  Schrijf je hier in voor 3 oktober 2018

   

  Ontdek onze sponsorformules

   

   

  Hoofdsponsors:

   

  logos sponsors goud

   

   Sponsors:

   

   logos sponsors brons

  Om warmtenetten te verduurzamen is bio-energie een logische optie, op voorwaarde dat het om duurzame grondstoffen gaat. Het lokale potentieel van biomassa kan een interessant aanbod opleveren. Daarover gaat deze infonamiddag van Warmtenetwerk Vlaanderen, het Bio-energieplatform van ODE en de Provincie Vlaams-Brabant. Niet toevallig in Bierbeek, want daar draait een klein warmtenet op een biomassaketel met lokale houtschilfers.

  Deze infosessie is bedoeld voor gemeenten en professionelen uit de sector.

  Meer info vindt u in deze folder

  U kunt zich hier inschrijven.

  Saartje De Boever nieuwe voorzitster ODE

  vrijdag, 27 april 2018 09:15

  ODE hield haar Algemene vergadering op 20 april in Poincaré 78, een zeer fijne locatie vlakbij het Zuidstation in Brussel. Een van de agendapunten was de verkiezing van een nieuwe Raad van Bestuur. Voor het eerst dienden zich daarvoor meer kandidaten aan dan het maximaal aantal van 18 bestuurders.

  Uit de geheime hoofdelijke stemming kwam de nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur hieronder.

  De nieuwe bestuurders kozen vervolgens uit hun rangen een nieuw Dagelijks bestuur. Uittredend voorzitter Christophe Galimont van Eneco kan deze opdracht niet langer combineren met zijn andere taken, en neemt dan ook met pijn in het hart afscheid van de voorzittersstoel. Hij blijft echter graag in de rol van ondervoorzitter de organisatie mee steunen. Saartje De Boever van Eoly stelde zich enthousiast kandidaat om de rol van voorzitster over te nemen, en kreeg daarvoor de steun van de voltallige nieuwe raad van bestuur. Filip Lesaffer van 2Valorise blijft ondervoorzitter en penningmeester. Bram Claeys vervolledigt als algemeen directeur en secretaris het dagelijks bestuur.

  De bestuurders bedankten Christophe Galimont nadrukkelijk en hartelijk voor zijn leiding en engagement de afgelopen bestuursperiode.

  saartje deboever

  Saartje De Boever is bij Eoly verantwoordelijk voor de cel business economics & policy. Naast bestuurder bij ODE sinds 2012, is ze sinds 2013 bestuurder bij EDORA, de Waalse federatie voor duurzame energie. Zij is ervan overtuigd dat ODE een belangrijke rol heeft om in Vlaanderen en België de transitie naar een meer duurzaam energiesysteem waar te maken.

  Zij wil mee de strategische lijnen voor ODE uittekenen. Daarnaast wil ze ook doelgericht zoeken naar oplossingen en nieuwe initiatieven ondersteunen om ODE nog meer op de kaart te zetten zodat ODE haar missie kan waarmaken. Dit vanuit een positieve kijk op de toekomst en in verbinding met andere partners.

  • Boydens Jean-Pierre, COGEN Vlaanderen
  • Boydens Wim, Boydens Engineering
  • De Boever Saartje, Eoly                    
  • De Schryvere Valérie, Aspiravi          
  • Derde Chris, Fortech – Wase Wind
  • Desmet Luc, Daikin                           
  • Dewallef Stefan, Soltech                   
  • Galimont Christophe, Eneco
  • Lesaffer Filip, 2Valorise                     
  • Lhoëst Jan, Techlink
  • Pattijn Pedro, Ingenium                     
  • Priem Nico, Engie
  • Prinzie Tom, Van Marcke                  
  • Schoonacker Frank, EDF Luminus
  • Schrijvers Kevin, Encon                    
  • Uytterhoeven Anke, KU Leuven
  • Van den Bossche Paul, WTCB
  • Vekemans Guy, Vito – Energyville

  Congres warmtenetten in Eeklo op 24/04

  dinsdag, 17 april 2018 12:42

  Voor de transitie naar duurzame warmte in Vlaanderen, richting 2050, zijn warmtenetten onmisbare bouwstenen. Ze bieden een collectieve en duurzame oplossing voor bestaande en nieuwe collectieve woonprojecten, en voor dicht bebouwde kernen met hoge warmtevraag in steden en gemeenten.

  Voor een ruime kijk op warmtenetten nodigen we u daarom graag uit op het vierde Vlaamse congres over warmtenetten, op dinsdag 24 april in Eeklo. Niet toevallig, want de Stad Eeklo heeft vergevorderde plannen voor een groot warmtenet met coöperatieve inbreng.

  Workshops

  In de namiddag kan u kiezen tussen diverse workshops: onder andere over de hervorming van de steun (door VEA), over burgerparticipatie in warmtenetten, een ruimere workshop over warmteplanning en een opleiding over EPB en warmtenetten. Alle workshops vindt u terug in het programma op de website.

  Primeurs

  Op het congres presenteren we u ook enkele primeurs: innovatieve projecten met zonnespiegels, de recent goedgekeurde beleidslijn warmte van de Provincie Oost-Vlaanderen en de nieuwe brochure “Leidraad warmtenetten” voor gemeenten. Meer daarover in de bijlage.

  Programma en inschrijvingen

  U vindt het volledige programma in deze folder (link naar PDF).

  Inschrijven kan via de website www.warmtenetcongres.be, waar u ook uw  persoonlijk menu van workshops kan kiezen, na invullen van uw gegevens.

  Z-Energy: circulaire economie

  donderdag, 22 maart 2018 13:11

  Ons land staat niet alleen voor de uitdaging om zijn energiesysteem duurzamer te maken. Er is ook de ambitie om te evolueren naar een maximaal circulaire economie. Het omvormen van reststoffen tot nuttige grondstof is een belangrijke stap in die richting.

  Dit is een eerste aflevering in een reeks reportages die ODE en Edora produceren met Kanaal Z. Centraal staan drie leden van ODE: 2Valorise en Ecopower in Ham en Stroomop in Kuurne.

  Z-Energy

   

   

   

  Vacature Beleidsmedewerker Windenergie

  maandag, 19 februari 2018 10:35

  De Vlaamse Wind Energie Associatie is de sectororganisatie voor bedrijven actief in de ontwikkeling van windenergie in Vlaanderen. VWEA behartigt de belangen van deze windenergiebedrijven vooral op Vlaams, maar ook Belgisch en Europees niveau.

  VWEA is een onderdeel van de Organisatie Duurzame Energie. ODE verenigt alle hernieuwbare energiesectoren en heeft als doelstelling de omslag naar een volledig hernieuwbaar energiesysteem te versnellen.

  Jij wil meewerken als

  BELEIDSMEDEWERKER WIND

  Als Beleidsmedewerker Wind werk je mee aan de vormgeving van het beleid rond windenergie in Vlaanderen en communiceer je de dossiers en standpunten voor kleinere en grote groepen, voor deskundigen en beleidsmakers.

  Wat behoort tot jouw takkenpakket

  • je verzamelt en verwerkt informatie waarbij je zelf inhoudelijke en technische inzichten en dossierkennis opbouwt, maar ook de knowhow van de leden valoriseert,
  • je bouwt een netwerk met de relevante beleidsinstanties en organiseert overleg met de leden van de sector om standpunten te vormen en op elkaar af te stemmen,
  • je kaart standpunten aan bij diverse beleidsinstanties om de belangen van de windenergiebedrijven te behartigen,
  • je koppelt de verworven informatie vlot terug naar de leden en verzekert de opvolging van de lopende dossiers,
  • je volgt proactief de actualiteit inzake energiebeleid en doet relevante suggesties om de doelstellingen van de organisatie mee te realiseren.

  Je werkt samen in een klein team van de andere ODE technologieplatformen, deskundigen bij de leden en gelijkaardige netwerken. De VWEA stuurgroep en de diverse werkgroepen zorgen mee voor de omkadering van jouw werk. Daarbij kan je ook zelfstandig de nodige informatie opbouwen, verwerken en communiceren.

  De vaste werkplaats is Brussel, met regelmatig verplaatsingen binnen België en occasioneel in Europa.

  Wat verwachten wij van jou

  • je volgde een Master opleiding (of gelijkwaardig door ervaring), bij voorkeur in een economische of technisch-wetenschappelijke richting,
  • jouw moedertaal is Nederlands, maar je bent ook vlot in het Frans en Engels (spreken en schrijven),
  • je hebt minimum 5 jaar werkervaring, bij voorkeur in beleidsgerichte activiteiten, bij voorkeur gerelateerd aan energieproductie en de energiemarkt,
  • je communiceert vlot schriftelijk en mondeling, je bent creatief, assertief en een teamspeler, je denkt oplossingsgericht en planmatig, en je bent stressbestendig.

  Wij bieden jou

  • een voltijds contract met een competitief loon en extralegale voordelen,
  • een dynamische en aantrekkelijke werkomgeving hartje Brussel waar we kantoorruimte delen met diverse andere bevriende energiefederaties,
  • de nodige ondersteuning (opleidingen e.d.) en uitdagingen, afwisseling, verantwoordelijkheid, ruimte voor eigen initiatief.

  Jij wil solliciteren

  Als je nog vragen hebt contacteer dan gerust Bram Claeys, Algemeen Directeur van ODE ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 0474 594 670) of Bart Bode, Directeur VWEA ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 0485 522 947)

  Stuur jouw CV en motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  Als we jouw kandidatuur weerhouden, zullen we je uitnodigen voor een gesprek en praktische proef.

  Congres Warmtenetwerk Vlaanderen op 24 april

  dinsdag, 30 januari 2018 15:21

  WNVL congres2018 web home

  Op dinsdag 24 april gaat het congres van Warmtenetwerk Vlaanderen door in Eeklo.

  Dat is geen toeval, want de stad Eeklo werkt samen met Ecopower en Veolia aan een groot warmtenet. Deze projectpartners ondersteunen ook het congres, samen met de Provincie Oost-Vlaanderen, het Interreg-project COBEN en ISVAG. Voor de inwoners van Eeklo gaat ’s avonds op dezelfde locatie een informatieve beurs door over het geplande warmtenet.

   

  U vindt het volledige programma in deze folder. U kan Inschrijven via de website www.warmtenetcongres.be, en uw keuze maken voor uw persoonlijk menu van workshops, na betaling. Vul eerst uw gegevens en een zelf gekozen paswoord in.

  Studiedag PV-Vlaanderen 25/01/18

  woensdag, 20 december 2017 13:58

   

   

   

   

   

  Studiedag PV-Vlaanderen

  PV in Vlaanderen: Beleidsontwikkelingen, innovaties en pilootprojecten 

    25 januari 2018

  Ecohuis, Antwerpen

  ODE en Techlink (de fusiefederatie van Fedelec en ICS) organiseren op 25 januari 2018 een PV-Vlaanderen studiedag in het Ecohuis in Antwerpen.

   Kom naar Antwerpen voor de meest recente concrete ontwikkelingen in het beleid met een directe impact op de PV-sector. Toonaangevende bedrijven uit de sector presenteren innovaties en pilootprojecten.

     Hoe zal de steun voor PV op grote daken evolueren?

  Welke technologische evoluties zullen de PV markt beïnvloeden?

  Hoe zal het elektriciteitstarief evolueren voor eigenaars van zonnepanelen?

  Wat zijn de operationele business modellen voor PV?

  Programma

   Studiedag25.01(2)

   De inschrijvingen zijn afgesloten

   

   logo_rgb_wit-baseline_def.jpg

                                          logo ode

  Warmtenetwerk Vlaanderen organiseert in Oostende de eerste “Techniekdag warmtenetten”.

  90% is het aandeel van biomassa als groene warmte in Vlaanderen! Warmtenetten voor lokale distributie van groene warmte worden terecht gestimuleerd omdat ze centrale hubs worden voor woonwijken en stadsontwikkeling. Negatief is dan weer dat de emissies van fijn stof hoger zijn dan bij fossiele brandstoffen, maar daar zijn technische oplossingen voor beschikbaar. Nieuwe technieken zijn in ontwikkeling en worden commercieel beschikbaar zoals gecombineerde warmte- en elektriciteitsproductie!

  Meer informatie vindt u in deze folder

  Interesse om ons event te sponsoren? Dan kan je hier alle info vinden.

  U kunt zich hier inschrijven voor de studiedag

   

  Hoofdsponsors

   

  Energielandschap Oost-VlaanderenKWB logo

  terrendis logo Q DONKERDER High resolution (002)

  VYNCKE LOGO CET gray C10K90

   

   

  Subsponsor

    CSB LOGO DEF

  Pagina 1 van 17
 • Latest 100