Ode

Warmtewende voor de industrie

Warmtewende voor de industrie

Door de verstrengde corona-maatregelen kan deze studiedag jammer genoeg dit najaar niet fysiek plaatsvinden.  Warmtenetwerk Vlaanderen, Flux50 en Energik hebben beslist om de studiedag uit te stellen tot 2021 en om op 7 september wel reeds een light-versie gratis aan te bieden als webinar.

Schrijf je snel in! U ontvangt per mail een link voor deelname via MS Teams. Het maximaal aantal deelnemers wordt beperkt tot 300. Daarna worden de inschrijvingen afgesloten. 

Het voorzien van duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag. De industrie heeft al aanzienlijke efficiëntie-stappen gezet, maar de klimaatdoelstellingen vergen nog een aanzienlijke bijkomende inspanning. Voor de benutting van residuele ("rest") warmte via warmtenetten zijn er bijvoorbeeld nog heel wat lessen te leren uit de uitrol van lopende projecten. 

Het gebruik van warmte/koude als flexibele energiebron en slimme sturingen die elektrificatie en warmte koppelen zijn hiervan een voorbeeld.  Tegelijk vinden innovaties rond conversie bv. concentrated solar power, ORC, warmtepompen en opslag stilaan hun weg naar de markt. 

Tijdens dit webinar krijgt u alvast een voorproefje van de "warmtewende" voor de industrie vanuit concrete projecten in Vlaanderen.  

De volgende sprekers komen aan bod in twee aparte sessies van een uur:

  • Didier Van Osselaer, Port of Antwerp
  • Koen Vermout, Azteq
  • Patrick Verdonck, Antea
  • Johan Van Bael, Vito/EnergyVille
  • Tom Meeus, schepen leefmilieu en energie Stad Antwerpen
  • Michaël Heiremans, Provincie Oost-Vlaanderen
  • Paul Robbrecht, POM Antwerpen
  • Eric Verdeyen, QPinch

 

Bekijk hier het programma.

De inschrijvingsmodule kan je hieronder terugvinden.

Het maximaal aantal deelnemers wordt beperkt tot 300. 

Heb je na je inschrijving je MS teams link ( nog niet gekregen in je mailbox? Mail naar info@ode.be en de link wordt opgestuurd.

07
september 2020
7/09/2020 0:00:00
Webinar
ODE

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor deze activiteit.