Ode
Gratis webinar 'Warmtewende voor de industrie'

Gratis webinar 'Warmtewende voor de industrie'

07 september 2020

Door de verstrengde corona-maatregelen kan deze studiedag jammer genoeg dit najaar niet fysiek plaatsvinden. Het Warmtenetwerk Vlaanderen, Flux50 en Energik hebben beslist om de studiedag uit te stellen tot 2021 en om op 7 september wel reeds een light-versie gratis aan te bieden als webinar.

Het voorzien van duurzame warmte/koude is een cruciaal onderdeel van de energietransitie. De warmtevraag van de Vlaamse industrie alleen bedraagt meer dan 50 TWh/jaar of ruim 80% van de totale industriële energievraag. De industrie heeft al aanzienlijke efficiëntie-stappen gezet, maar de klimaatdoelstellingen vergen nog een aanzienlijke bijkomende inspanning. Voor de benutting van residuele ("rest") warmte via warmtenetten zijn er bijvoorbeeld nog heel wat lessen te leren uit de uitrol van lopende projecten. 

Het gebruik van warmte/koude als flexibele energiebron en slimme sturingen die elektrificatie en warmte koppelen zijn hiervan een voorbeeld.  Tegelijk vinden innovaties rond conversie bv. concentrated solar power, ORC, warmtepompen en opslag stilaan hun weg naar de markt. 

Tijdens dit webinar krijgt u alvast een voorproefje van de "warmtewende" voor de industrie vanuit concrete projecten in Vlaanderen.  

De volgende sprekers komen aan bod in twee aparte sessies van een uur:

  • Didier Van Osselaer, Port of Antwerp
  • Koen Vermout, Azteq
  • Patrick Verdonck, Antea
  • Johan Van Bael, Vito/EnergyVille
  • Tom Meeus, schepen leefmilieu en energie Stad Antwerpen
  • Michaël Heiremans, Provincie Oost-Vlaanderen
  • Paul Robbrecht, POM Antwerpen
  • Eric Verdeyen, QPinch

 

Bekijk hier het programma.

Je bent geregistreerd voor de webinar ‘Warmtewende voor de industrie’.

Dit webinar start op 7/9 om 11u via deze link in Microsoft Teams.

Mogen we jou wel vragen om ca. 5 minuten eerder in te loggen want de webinar begint stipt op tijd.

Opdat je de webinar vlot zal kunnen volgen en het meeste haalt uit het interactiemogelijkheden, raden wij aan de bijgevoegde richtlijnen door te nemen.

Indien je vragen hebt of problemen ondervindt, kan je terecht bij de helpdesk: Jörg Baeten: 0497 50 19 25 of Sofie Van den Branden: 0479 47 86 23

Na de webinar krijgt ontvangt u een mail met de presentaties (dropbox en link) en de opname van de webinar (dropbox).