Ode
Dirk Van Evercooren aangesteld als de nieuwe algemeen directeur ODE Vlaanderen

Dirk Van Evercooren aangesteld als de nieuwe algemeen directeur ODE Vlaanderen

03 augustus 2020

Op 1 november 2020 start Dirk Van Evercooren als algemeen directeur bij ODE Vlaanderen. Hij volgt Bram Claeys op, die vorige week officieel afscheid nam.

Dirk Van Evercooren, geen onbekende in de energiesector, is econoom van opleiding. Na zijn studies begon Dirk als adviseur op de studiediensten van het ABVV. Sinds 2002 werkt hij bij VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, waar hij tot op heden de functie van directeur van het departement Marktwerking vervult. Daarnaast was hij tot dit jaar voorzitter van het Association of Issuing Bodies en co-voorzitter van de Customer Empowerment Work Stream binnen de CEER, Council of European Energy Regulators.

“Met Dirk Van Evercooren kiest de raad van bestuur voor iemand met een ruime ervaring binnen de energiesector, in het coachen van teams en het vormgeven en aansturen van organisaties. Dirk is gedreven en bovenal een echte bruggenbouwer, iemand die in dialoog met alle belanghebbenden de missie van ODE Vlaanderen, de omslag naar een duurzame, klimaat neutrale samenleving, mee kan waarmaken”, zegt Saartje De Boever, voorzitter van ODE Vlaanderen. 

“De energietransitie en de omslag naar een duurzame samenleving zijn cruciale uitdagingen die we in dit decennium moeten waarmaken. Inzetten op hernieuwbare energie en energie-efficiëntie is belangrijk voor ons klimaat, maar zeker ook voor onze economie. De energietransitie speelt in Vlaanderen een belangrijk rol voor de werkgelegenheid en zet ons op de kaart als expertisecentrum.” aldus Dirk Van Evercooren.  “Ik kijk er erg naar uit om met samen met het team en de leden van ODE Vlaanderen een bijdrage hieraan te mogen leveren.”

Dirk Van Evercooren is de opvolger van Bram Claeys, die in mei zijn vertrek bij ODE Vlaanderen aankondigde. De raad van bestuur wil Bram bedanken voor zijn inzet van de afgelopen jaren als algemeen directeur van ODE Vlaanderen.

Dirk zal op 1 november bij ODE starten als algemeen directeur. Intussen kan u terecht bij Saartje De Boever en bij de ODE-medewerkers voor de dagelijkse werking en de opvolging van de dossiers.